LED COB (chip on board) GU5.3 alebo MR16 bodová žiarovka 12V je sestra GU10 modelu avšak v prevedení 12V AC-DC. Nahrádza verne halogénovú žiarovku 40W a je použitie je široké hlavne v domácnostiach, hoteloch, reštauráciách, interiéroch, výkladoch. Prednosti tohto modelu je kvalitný COB chip s vysokým indexom podania farieb až 80.
Žiarovka je vybavená vysokoúčinným a designovo lákavým hliníkovým telom, ktorý zabezpečuje stabilnú teplotu a hladenie LED čipu. LED dioda je uzatvorená a prekrytá optickou čočkou s uhlom svietenia 60 stupňov. Odporúča sa používať v interiéry, v kombinácii so správnym svietidlom aj v exteriéry. Tento model je vhodný do svietidiel s päticou GU5.3 („prečítajte si históriu bi-pin konektora …“).
Parametre udávané výrobcom
Model
LED 6W MR16 non dimmable
Pätica / závit
MR16 ( GU5.3 )
Farba svetla
6000 k / studená biela
Svietivosť
450 Lm
Spotreba
6W
Napájacie napätie
12 V AC/DC
Certifikáty
CE, FC, RoHS
Namerané parametre na DC vstupe meniča žiarovky počas bežnej prevádzky* ( po ustálení hodnôt )
Štart žiarovky ( rozsvietenie )
8V DC
Napájacie napätie ( menovité )
12V DC
Odoberaný prúd ( pri 12V )
460 mA
Príkon
5,52 W ( činný výkon – watt )
Mechanická koncepcia a prevádzková teplota
Materiál difúzora
PVC ( plast )
Materiál krytovania
Plast, hliníkový chladič
Riešenie odvodu tepla z LED modulu
Chladenie hliníkovým telom žiarovky
Priemerná prevádzková teplota
do 65 °C ( +/- 3°C )
Celkové technologické spracovanie
Veľmi dobré
Typ a popis meniča
Typ
6W
Princíp
PWM
Stmievateľný
nie
.
Namerané parametre na DC výstupe meniča žiarovky počas bežnej prevádzky* ( po ustálení hodnôt )
Výstupné napätie
9,24 V DC
Výstupný prúd
509 mA
Celková účinnosť
85,2 %
Frekvencia PWM
224 kHz
.
LED modul
Typ LED diód
COB 356C
Počet LED diód
1
Počet čipov v každej LED dióde
18
Zapojenie LED diód
–
Zapojenie LED čipov
sérioparalelné 3 x 9
Výsledné napájacie napätie pre 1 čip
3,08 V
Výsledný prechádzajúci prúd pre 1 čip
56,55 mA
Typ plošného spoja LED modulu
AL
.
Tento produkt je zakúpiteľný priamo na našich stránkach. Tento LED svetelný zdroj je kvalitnou a jednou zo špičkových náhrad 40W klasickej halogénovej GU5.3 bodovej žiarovky s veľkou prednosťou kvalitného CRI80 svetla a nenápadného designu. Odkaz na produkt:MR16 bodová žiarovka vysoké CRI
dobrý den, chcel by som sa spýtať že čo spôsobuje taku nizku účinnosť testovaného MR16 COB 12V model ?
dakujem za odpoveď
Dobry den, bola tam chybicka vo „hviezdickach“ celková účinnosť 85,2 % je pomerne dobra hodnota. dakujeme za upozornenie.